Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gessler znowu na Dolnym Śląsku. Przerwała kuchenne rewolucje! Znacie ten bar? Zobaczcie ceny i menu!

Błażej Organisty
Magda Gessler we Wrocławiu - Kuchenne Rewolucje przerwane!
Magda Gessler we Wrocławiu - Kuchenne Rewolucje przerwane!
W dzisiejszym odcinku (5 kwietnia) zobaczymy Kuchenne Rewolucje w Bistro By the Way we Wrocławiu. Magda Gessler przerwała tam jednak program! W naszej galerii zdjęć znajdziecie menu i ceny oraz fotki lokalu i potraw.

Bistro By the Way we Wrocławiu - to kolejna restauracja po programie Magdy Gessler Kuchenne Rewolucje. Czy były udane? Czas pokaże.

Na razie trudno to ocenić, bo... restauracja jest nieczynna. Na pewno było bardzo nerwowo. - Ty nie chcesz, żebym tu była, prawda - zapytała Magda Gessler właściciela. - Bardzo chciałem, ale już nie chcę - usłyszała w odpowiedzi.

Na reakcję długo nie trzeba było czekać. - To kończymy - skwitowała Gessler i wyszła z lokalu. Czy Bistro By the Way, którego specjalnością mają być sandwiche przypadnie do gustu wrocławian? Emisja odcinka z Wrocławia dziś (5 kwietnia) o 21.30 w TVN.

Bistro By the Way - dawny Kwadratowy Talerz Bistro By the Way to dawna włoska restauracja Kwadratowy Talerz. Mieści się przy ul. Prudnickiej 4a (boczna Hubskiej). Przez ostatnie dni restauracja była nieczynna. Właściciele wyjechali na urlop. Gości chcą przyjmować ponownie od soboty. Przed wizytą Magdy Gessler restauracja Kwadratowy Talerz serwowała domowe obiady, pizzę i pierogi. Choć bazowała na dobrych jakościowo produktach, klientów brakowało. Trudno było związać koniec z końcem.

Teraz menu jest uboższe. Z karty dań zniknęło kilka makaronów, a specjalnością stały się sandwiche, czyli duże tosty z grillowanego pszennego pieczywa, ale serwowane na zimno. W karcie jest sandwich amerykański, z grillowaną papryką, z serami, z łososiem. Oprócz tego sałatki, karkówka pieczona czy żeberka w glazurze. Zobacz też: Koniec Jacka i Agatki we Wrocławiu. Bar sprzedany

- Nie odeszliśmy definitywnie od domowego jedzenia – zaznacza Jarek Dobrzyński, współwłaściciel bistro. – Przecież nie ma nic złego w dobrym schabowym. Zostaliśmy także przy pizzy, na cienkim cieście. W menu są cztery dania przyrządzane według pomysłu i receptury Magdy Gessler: sandwich z kurczakiem w sosie musztardowym i dodatkami (19 zł), krem z batatów (9 zł), koktajl z kurczakiem, krewetkami i ananasem (24 zł) oraz sałatka cesar (25 zł).

Zgodnie ze zwyczajem znanym z amerykańskich filmów, do każdego zamówienia podawana jest kawa z ekspresu przelewowego, z wielką dolewką, pić można bez końca. Ale to nie jeszcze nie wszystkie amerykańskie akcenty. W restauracji stoi maszyna do popcornu, a zaraz po wejściu w oczy rzuca się fototapeta z różowym cadillaciem.

Stoły wyściełają obrusy w biało-czerwoną kratę, a lokal oświetlają różowe lampy i neony. Magda Gessler zrewolucjonizowała nie tylko menu i wystrój. Odradziła właścicielom dowożenia jedzenia oraz umożliwiana gościom rezerwacji stolików, których wciąż jest tu siedem.

- Nazwa to także jej pomysł – informuje Dobrzyński. – Ma sugerować, że lokal jest po drodze. - Ale nas odwiedzają głównie mieszkańcy osiedla, mało tu przechodniów.

Zwiastun Kuchennych Rewolucji we Wrocławiu

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Danuta Stenka jest za stara do roli?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto