MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Kibice na meczu Wisła Sandomierz - Pogoń Staszów. Byleś? Znajdź się na zdjęciach!

Kibice na meczu Wisła Sandomierz - Pogoń Staszów. Byleś? Znajdź się na zdjęciach!

Koszmar pasażera w Krakowie. Siedem tygodni bez tramwajów między dwoma rondami!

Koszmar pasażera w Krakowie. Siedem tygodni bez tramwajów między dwoma rondami!

Polecamy

Spędzamy tak już w sumie ponad 100 dni w roku. Jak mądrze wykorzystać czas online?

Spędzamy tak już w sumie ponad 100 dni w roku. Jak mądrze wykorzystać czas online?

Smakuje nieziemsko, dodaje energii i orzeźwia. Ta kawa to hit lata!

HIT DNIA
Smakuje nieziemsko, dodaje energii i orzeźwia. Ta kawa to hit lata!

Słynne miasteczko wypowiada wojnę turystom! Chcą opłat za zwiedzanie cudu natury

Słynne miasteczko wypowiada wojnę turystom! Chcą opłat za zwiedzanie cudu natury